web rational audio au ra G1

Cena: 19.999,- CZK  – důrazně doporučuji osobní převzetí, poštou pouze na základě individuální domluvy a na riziko kupujícího (balík do ruky, pojištěno na 30 tis.), cena poštovného a balného 300,- – PRODÁNO  (DALŠÍ SKLADEM – INFO NA VYŽÁDÁNÍ)

Tangenciální gramofon au-ra G1 Rational Audio – Tangential turntable – Plattenspieler. Po prvním majiteli, osazeno přenoskou Audio – technica. Stav zařízení viz komentované video výše. Při focení štítku ze zadní strany je vidět vrstvička prachu uvnitř v zadní části zařízení. Výrobní číslo 165. Rok výroby cca 1990. Vzhledem ke stáří zařízení cca 33 let prodej výslovně jako zařízení pro sběratele – k vystavení do sbírky – bez jakékoliv záruky. Vzhledem k tomu, že firma Rational Audio již ukončila svoji činnost a webové stránky výrobce nejsou funkční, tak si dovoluji zveřejnit níže úvodní text z původního webu výrobce.

Informace z webu společnosti Rational Audio:

Historie firmy

Rok 1988 Založení firmy AU/RA (Audio Racionálně) na tzv. „povolení
mám“. Počátek výroby zesilovače model Z1 a gramofonu model G1 na export.
Rok 1990 První velmi úspěšné testy zesilovačů a gramofonů firmy AU/RA
v zahraničních odborných časopisech. Např. AUDIOPHILE 10/90, HIGH FIDELITY 12/90,
REVIEW 1/91, STEREOPLAY 3/91, STEREOPLAY 6/91, HIFI EXKLUSIV 2/92, HIFI VISION 5/92, …
Rok 1991 Obsáhlé reportáže o firmě AU/RA, její filozofii a výrobcích v
časopisech Profit číslo 6/91, VTM číslo 8/91 a PLAYBOY číslo 9/91.Vynikající ohodnocení zesilovače AU/RA model Z1 v anglickém odborném časopise HI-FI CHOICE číslo 3/91.
Rok 1992 Reportáž o firmě AU/RA ve slovenských Technických novinách číslo 28/92.
Rok 1993 Vítězství reproduktorů AU/RA model R6 v konkurzu na ozvučení
Dvořákovy síně pražského Rudolfína.
Rok 1994 Změna právního statutu firmy AU/RA na veřejnou obchodní
společnost AU/RA v. o. s.V čísle 9/94 časopisu STEREO
& video excelentní ohodnocení reproduktorů AU/RA model R3
v kombinaci se subbasem model R2.
Rok 1995 Firma AU/RA v. o. s. založila novodobou tradici hotelových výstav HiFi techniky s názvem TOP AUDIO Praha.Výborné hodnocení zesilovače model Z1 v čísle 2/95 časopisu HARMONIE.Pochvalný test gramofonu model G6 v čísle 9/95 časopisu HARMONIE.Výborné ohodnoceni zesilovače AU/RA model Z1 v čísle 9/95 časopisu AUDIO VIDEO REVUE.Vynikající hodnocení gramofonů AU/RA model G1 a G6 v čísle 11/95 časopisu AUDIO VIDEO REVUE.
Rok 1996 Na přání německé firmy CLEARAUDIO electronic GmbH dohodnuty pravidelné dodávky
snímacích systémů AU/RA typ L3S pro firmu CLEARAUDIO. Vynikající
ohodnocení v testu časopisu STEREOPLAY 5/97.Gramofon model G1
vyhlášen časopisem AUDIO VIDEO revue výrobkem roku 1996!
Rok 1997 Registrace ochranné známky AU/RA® vývoj a zahájení
výroby přístrojů exkluzivní série AU/RA® , tj.
zesilovače model Z7A a gramofonu G7E.Vynikající hodnocení gramofonu G7E
v čísle 11/97 časopisu STEREO & video.Redakcí tohoto odborného měsíčníku uděleno gramofonu G7E ocenění „Nejlepší
výrobek roku“.Gramofon G7E vítězem testu v čísle 7/97 časopisu HiFi.
Rok 1998 Vývoj a počátek výroby dalších přístrojů exkluzivní série, tj.
akumulátorového zdroje pro výkonový zesilovač model A2Z a precizního regulátoru
hlasitosti model D7A.Zahájen vývoj nového snímacího systému. Vývoj a příprava
výroby nového modelu zesilovač v provedení classic typ Z4P.Vývoj a výroba systému pro objektivní porovnávání jednotlivých komponentů
systémem slepých testů A, B, X.Dobré ohodnocení signálových kabelů typ ACE v čísle 4/98 časopisu STEREO
& video.

Výborné hodnocení koncového zesilovače model Z7A v čísle 5/98 časopisu HiFi.

Vítězství gramofonu G7E v testu polského odborného časopisu SAT Audio
Video číslo 10/98.

Vítězství gramofonu model G6N a předzesilovače typ P3Z v čísle 12/98
téhož časopisu.

Vstup firmy AU/RA® v. o. s. na síť sítí s internetovou adresou http://www.auravos.czRok 1999Výborné hodnocení zesilovače Z7A a regulátoru D7A v testu polského odborného
časopisu Hi-Fi muzyka číslo 1/99.Vynikající výsledky testu zesilovače model Z7A
v čísle 3/99 měsíčníku STEREO & video.Výborné ohodnocení zesilovače Z7A v testu elektronického časopisu Audiophile Meeting Point na internetových stránkách http://www.gmx.czVelmi dobré hodnocení legendárního gramofonu G1N v testu časopisu HiFi
číslo 5/99.

Výborné hodnocení gramofonu model G6N v testu časopisu HiFi číslo
5/99.

Obsáhlá pochvalná reportáž o historii, filozofii a výrobcích firmy AU/RA® v květnovém čísle polského odborného časopisu HI-FI i muzyka.

Vynikající ohodnocení zesilovače model Z4A v testu polského odborného
měsíčníku SAT Audio Video číslo 7-8/99.

Zahájen vývoj nového modelu zesilovače pracujícího bez zpětné vazby v
jednočinné A třídě.

Přesnému krokovému regulátoru úrovně model D7A ze série exkluziv uděleno
nejvyšší možné ohodnocení časopisem HiFi číslo 11/99.Rok 2000

Pochvalné hodnocení gramofonu AU/RA® model G6N v čísle 1/2000 časopisu Rolling Stone.Zahájeny práce na vývoji zcela nového modelu zesilovače.Naprosto přesvědčivé a bezkonkurenční vítězství gramofonu AU/RA® model G6N v porovnávacím testu polského odborného měsíčníku HI-FI i muzyka číslo 1/2000.

Gramofonový předzesilovač AU/RA® model P3Z se v čísle 1/2000 časopisu HI-FI i muzyka stal suverénním vítězem velkého porovnávacího testu gramofonových předzesilovačů.

Dobré hodnocení signálových kabelů AU/RA® typ ACE ve velkém testu kabelů v čísle 5/2000 časopisu STEREO & video.

Zahájen vývoj aktivní verze krokového regulátoru úrovně.

Příprava sériové výroby nového modelu předzesilovače pro přenosky MM i MC s typovým označením P4Z.

Excelentní ohodnocení koncového zesilovače AU/RA® model Z8A v zářijovém vydání internetového odborného časopisu Audiophile Meeting Point na adrese http://www.gmx.cz

V odborném měsíčníku HiFi číslo 11/2000 excelentní hodnocení koncového zesilovače model Z7A a akumulátorového zdroje A2Z.

Rok 2001

Zesilovači AU/RA® model Z8A udělen na základě hlasů čtenářů elektronického časopisu AMP titul AUDIO KOMPONENT 2000.Zahájena výroba aktivní verze precizního krokového regulátoru model D7Z.Zahájena výroba výkonového mono zesilovače Z8M, pracujícího v čisté jednočinné třídě A.

Bezvýhradně vynikající ohodnocení aktivního krokového regulátoru AU/RA® model D7Z a koncového zesilovače AU/RA® model Z8A v čísle 3/2001 časopisu STEREO & video.

Vynikající výsledek testu koncového zesilovače Z8A a aktivního regulátoru D7Z na http://www.volny.cz/pushpull/AV_Com/default.html.

Po dvanácti letech ukončena v září 2001 výroba zesilovače řady Z1.

Započato s vývojem exkluzivního předzesilovače s přepínáním vstupů pomocí relátek.

Zahájena výroba nového modelu reproduktorových soustav model R6E.

Na výstavě TOP AUDIO Praha 2001 představen nový integrovaný zesilovač AU/RA® model Z9S. V zesilovači použito to nejlepší z našeho dosavadního vývoje, zúročeny všechny zkušenosti z řady Z1, Z2, Z3, Z4, Z5, Z6, D2S a A2Z i Z7A.

Vynikající ohodnocení precizního krokového regulátoru D7A v testu světově proslulého internetového časopisu TNT na adrese http://www.tnt-audio.com

Od konce roku 2001 pro své zákazníky rozšiřujeme naši nabídku o dodávky osobních počítačů dle
jejich přání i požadavků, a dále o digitální fotoaparáty. Vše v duchu naší firemní filozofie, t. j. špičková
kvalita za racionální ceny!

Rok 2002Čtenáři odborného měsíčníku AUDIO byl koncový zesilovač AU/RA® model Z7A ohodnocen jako nejlepší High End výkonový zesilovač roku 2001. V absolutním pořadí se umístil na pátém místě, za koncovými zesilovači Bryston 14B-ST, Mark Levinson No. 344, McIntosh 602 a Krell FPB650Mc!

 

Výborné ohodnocení precizního krokového regulátoru AU/RA® model D7A v testu největšího světového internetového časopisu o HiFi, amerického Secrets of Home Theater and High Fidelity, s adresou http://www.hometheaterhifi.com/main.html

Na 8. ročníku výstavy TOP AUDIO Praha 2002 bylo odbornou porotou uděleno ocenění TOP AUDIO KOMPONENT předzesilovači AU/RA® model D8Z a koncovému zesilovači AU/RA® model Z8A.Rok 2003

V čísle 2/2003 časopisu STEREO & video bylo v testu koncovému zesilovači AU/RA® model Z7A(B) a předzesilovači AU/RA® model D8Z uděleno nejlepší možné ohodnocení, t. j. 10 hvězdiček.

Od roku 2003 firma AU/RA® zajišťuje prodej špičkových kabelů renomované švédské firmy SUPRA, které vynikají špičkovou kvalitou za (zcela v duchu firemní filozofie) racionální cenu.

Vynikající ohodnocení precizního krokového regulátoru AU/RA® model D7A v internetovém vydání časopisu STEREO & video ze dne 13. 05. 2003 na adrese http://www.stereomag.cz/read_clanek.php?id_cl=1043 a adrese http://www.gmx.cz/.

V již patnáctileté historii firmy AU/RA dochází k další zásadní změně. V červenci roku 2003 se mění sídlo firemního poslechového a prodejního studia. Je přestěhováno do krásného jihočeského města Písku.

KONEC TEXTU Z WEBU VÝROBCE

 

——————————————————————————————————————————————————-


fbbuttonInstagram logotwitter

Pokud vás zajímá co bude vystaveno do prodeje a chcete být informováni ještě dříve než budou nabídky zveřejněny, tak můžete odebírat nový YouTube kanál Angelicaaudio – odkaz na kanál zde (následně stačí kliknout na ikonu „odebírat“): https://www.youtube.com/user/Angelicaaudio

  • Angelicaaudio 2013
  • Angelicaaudio 2013
  • Levný servis a pomoc s PC
  • Angelicaaudio 2013